Evenimente Europass

Mai 2014

Centrul National Europass a fost reprezentat la ONG Fest 2014 care a avut loc in perioada 09 - 11.05.2014 in Parcul Herastrau. Au fost prezente peste 140 de ONG-uri la evenimentul organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

        

                    

 

In intervalul 21 - 22 mai 2014, Asociatia CEDRU cu sprijinul Liceului Teoretic ”Henri Coanda” din Craiova, a organizat atelierul de lucru ”EUROPASS - Un portofoliu pentru viitor”. Evenimentul a a vut loc la sediul CEDRU si a fost destinat in exclusivitate tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 19 ani.

 

Aprilie 2014

In data de 10.04.2014, Centrul National Europass a fost reprezentat la Targul Educatiei 2014 organizat de Universitatea din Bucuresti in cadrul Facultatii de Drept. Viitori studenti si parinti deopotriva au fost au fost informati despre oportunitatile oferite de documentele Portofoliului Europass.

       

       

In intervalul 08-09.04.2014 s-au derulat la Craiova (parte a programului national "Scoala altfel: sa stii mai multe, sa fii mai bun") in cadrul Liceului Tehnologic Transporturi-Cai Ferate, doua evenimente de informare si promovare Europass sustinute de promotorul local Marcel Florescu. La cele doua evenimente au participat 78 de elevi si cadre didactice.

 

In data de 08.04.2014 s-au derulat la Buzau (parte a programului national "Scoala altfel: sa stii mai multe, sa fii mai bun") in cadrul Centrului Europe Direct un eveniment de informare cu subiectul "Biblioteca vie". La eveniment au participat 30 de elevi de la trei institutii de invatamant: Scoala Gimnaziala "Prof. Dr. Ion Anghel", Liceul Teoretic "Alexandru Marghiloman" si Licelul Tehnologic "Costin Nenitescu". In cadrul intalnirii au fost prezentate scurt-metraje realizate de elevi avand ca subiect personalitati de marca ale culturii si stiintei romanesti (George Emil Palade, Constantin Brancusi etc.). Europass a fost reprezentat de promotorul local Camelia Dinu care a insotit elevii participanti de la Liceul Teoretic "Alexandru Marghiloman". Informatii suplimentare si mai multe evidente ale intalnirii (fotografii si filme) pot fi consultate pe website-ul Europe Direct Buzau.

       

       

Decembrie 2013

In data de 05 decembrie 2013 promotorul local Europass - Mariana Angela Nicoara, reprezentanta Casei Corpului Didactic Teleorman - a derulat un eveniment de informare si promovare a Portofoliului Europass dedicat elevilor si cadrelor didactice de la Consiliul Judetean al Elevilor si Liceul Teoretic "Marin Preda" din Turnu Magurele.

        

Noiembrie 2013

In perioada 18 - 24 noiembrie 2013 s-a derulat evenimentul intitulat "Festivalul Sanselor Tale". Cu aceasta ocazie, doi dintre promotorii locali Europass - Mariana Angela Nicoara, reprezentanta Casei Corpului Didactic Teleorman si Marcel Florescu, reprezentant al Liceului Tehnologic Transporturi Cai-Ferate Craiova - au organizat sesiuni de informare privind Portofoliul Europass. 

Cele doua evenimente s-au axat pe promovarea instrumentelor Europass pentru accesul pe piata europeana a muncii. Au fost informati 117 elevi si cadre didactice din diverse institutii de invatamant precum scoli gimnaziale, licee si Consilii Judetene ale Elevilor.

       

        

Mai 2013

Promotorul local Gheorghe Branzei de la Colegiul National "Calistrat Hogas" din Piatra Neamt a desfasurat, in luna mai 2013, doua evenimente dupa cum urmeaza:

  • in data de 17 mai, o activitate dedicata elevilor (cei mai multi in clasele a IX-a si a X-a) cu scop demonstrativ de utilizare a noii interfete de creare a Curriculum Vitae Europass; 
  • in data de 29 mai, activitatea intitulata "Pasaportul Lingvistic Europass: Poarta catre Uniunea Europeana" la care au participat deopotriva cadre didactice si elevi din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a. 

 

Promotorul local Aurel Graur din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Prahova a participat la un eveniment organizat de Europe Direct Arges.

Unde: Biblioteca Judeteana “Dinicu Golescu” Arges
Cand: 09 mai 2013, celebrarea Zilei Uniunii Europene
Ce: Conferinta intitulata “Eu in Europa – prezent si perspective”
De ce: Oferirea de informatii despre posibilitatile de studiu la universitati de renume aflate in spatiul economic european, despre mobilitatile studentesti oferite prin intermediul programului Erasmus, despre oportunitatile oferite de programul Europass si despre locurile de munca disponibile prin reteaua EURES la nivel european.
Cui: Elevilor si cadrelor didactice din judetul Arges

Cine: Reprezentanti ai Bibliotecii Judetene, Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Universitatii de Stat din Pitesti (coordonator Program Erasmus), EURES (din cadrul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Arges), Europass si Asociatiei Hakes Romania.

Reprezentarea Europass: promotorul Aurel Graur a realizat o prezentare a programului si a distribuit participantilor materiale promotionale. O parte interesanta a interventiei domniei sale, care s-a bucurat de interes din partea participantilor, a fost demonstratia practica despre intocmirea CV-ului Europass si a Pasaportului European al Competentelor utilizand cele doua instrumente online dedicate.
 
       
 

Aprilie 2013

Saptamana "Sa stii mai multe, sa fii mai bun" a fost un bun prilej pentru promotorii locali Europass sa deruleze diverse activitati adresate atat elevilor, cat si cadrelor didactice.

In data de 03 aprilie s-a derulat la Buzau o sesiune de informare privind utilizarea si utilitatea Portofoliului Europass pentru accesul pe piata muncii. Sesiunea de informare a fost derulata de promotorii locali Camelia Dinu si Cristiana Stoica in cadrul unui proiect inter-judetean intitulat "Oportunitati de comunicare si cunoastere - intre reusita si alegerea unei cariere" si s-a adresat elevilor de liceu. Cei 160 de participanti la eveniment (provenind de la patru licee buzoiene) au profitat de informatiile oferite pentru a intelege importanta competentelor pe care le detin si pe care le pot valorifica atunci cand isi cauta un loc de munca. 

                    

       

 

In zilele de 03 si 04 aprilie, tot in cadrul Saptamanii "Sa stii mai multe, sa fii mai bun", s-au desfasurat la Craiova doua evenimente adresate elevilor din anii terminali de liceu si cadrelor didactice care nu au mai participat la activitati Europass. Dupa o sesiune de introducere si prezentare a Portofoliului Europass, cei 50 de participanti au completat CV-ul si Pasaportul lingvistic, in format Europass, utilizand interfata online dedicata. Deasemenea, participantii si-au intocmit si Pasaportul European al Competentelor. Cele doua evenimente au fost organizate in parteneriat de promotorul local Europass, Diana Bratucu (de la Asociatia EduFor Craiova), impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Casa Corpului Didactic Dolj si Colegiul National "Stefan Velovan" Craiova.

        

        

 

Saptamana "Sa stii mai multe, sa fii mai bun" a fost, deasemenea, un prilej de promovare a Programului Europass pentru promotorul local Marcel Florescu, de la Liceul Tehnologic Transporturi Cai Ferate Craiova, care a derulat doua sesiuni de informare cu elevi (28 participanti) si cadre didactice (25 participanti). Cele doua evenimente au avut drept scop informarea participantilor despre Portofoliul Europass, dar si sprijinirea acestora pentru intocmirea CV-ului in format Europass cu ajutorul interfetei online dedicate.

 

In data de 18 aprilie promotorul local Maria Luta de la Colegiul Tehnic de Constructii si Protectia Mediului Arad a prezentat Programul Europass in cadrul evenimentului intitulat "Europa pentru tine" organizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca - Arad. La eveniment au participat elevi si studenti.

        

 

In data de 25 aprilie promotorul local Carmen Daniela Tamas de la Scoala nr. 1 “Iorgu Radu”, Barlad a facut o prezentare a Programului Europass in Cercul Pedagogic nr. 3 Matematica Barlad. Au fost prezenti 40 de profesori de matematica din zona Barlad care au beneficiat de materiale promotionale si de o demonstratie practica de completare a CV-ului cu ajutorul interfetei online dedicate. 

 

In datele de 19 si 26 aprilie promotorul local Larisa Magherusan, reprezentanta Colegiului "Ion Mincu", Deva, a derulat doua evenimente de promovare a Portofoliului Europass. La cele doua sesiuni de informare au participat 47 de cadre didactice. Sesiunile au constat in prezentarea documentelor Europass si completarea CV-ului utilizand interfata online.

 

Martie 2013

In data de 12 martie s-a derulat la Sibiu un seminar de informare privind programul de Invatare pe Tot Parcursul Vietii si portofoliul Europass adresat cadrelor didactice, psihologilor scolari si factorilor de decizie din invatamantul preuniversitar. Evenimentul a fost gazduit de Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu si organizat de catre promotorul local Anca Voineag; la eveniment au fost prezenti 19 de participanti care au beneficiat si de materiale de informare pe langa prezentarile si demonstratiile online privind utilizarea documentelor Europass.

        

 

Aici puteti consulta arhiva evenimentelor Europass.